Laravel - nejpopulárnější PHP framework

  • před 10 měsíci
  • 10 min čtení
  • 1805 počet slov

PHP Framework Laravel

V dnešní době se vývoj webových aplikací stává stále důležitějším, a proto hledáme nástroje, které nám umožní snadno a efektivně vytvářet moderní webové aplikace. Jedním z těchto skvělých nástrojů je Laravel, který nabízí efektivnost, bezpečnost, jednoduchost a výkonnost.

 

Co je to vlastně "Laravel" ?

Laravel je moderní PHP framework "(Framework - strukturovaný soubor nástrojů, knihoven a pravidel, který usnadňuje vývoj software tím, že poskytuje hotové funkce a standardizovaný přístup k tvorbě aplikací)", což lze přirovnat k profesionálnímu nářadí pro vývojáře webových stránek a aplikací. Jedná se o komplexní sadu nástrojů, které usnadňují vývoj a zajišťují, že Vaše webové projekty budou nejen efektivní a bezpečné, ale také snadno udržovatelné.

 

Kde lze "Laravel" najít v akci?

🔐 Registrace

Představte si situaci, kdy navštívíte moderní webovou stránku a rozhodnete se zaregistrovat. Očekáváte rychlou a bezproblémovou registraci, bez zbytečného čekání a komplikací. Právě v tuto chvíli se "Laravel" stává hrdinou, který tuto hladkou registraci poskytuje bez námahy.

📅 Rezervace

Dalším vynikajícím příkladem, kde "Laravel" ukazuje své kvality, je proces online rezervace v restauraci. Představte si, že se rozhodnete jít na večeři do své oblíbené restaurace a chcete si zajistit stůl. Stačí jednoduše navštívit webovou stránku restaurace, provést rezervaci a během okamžiku obdržíte e-mail nebo SMS potvrzující vaši rezervaci nebo obsahující potřebné informace.

🏪 E-shop, administrační aplikace a mnoho dalšího

Laravel se často využívá v mnoha oblastech, jako jsou online obchody, sociální sítě, rezervační systémy a další webové aplikace. Jeho schopnost zvládnout komplexní úkoly a zabezpečit bezpečný a efektivní provoz z něj činí ideální volbu pro projekty, které klade vysoké nároky na kvalitu a funkčnost. Nyní se podívejme podrobněji na to, co "Laravel" vlastně je a jaký je jeho původ.


Historie Laravelu

Tento vynikající PHP framework byl zrozen díky vášnivému vývojáři jménem Taylor Otwell. Taylor chtěl vytvořit nástroj, který by nejen usnadnil vývoj, ale také byl elegantní a intuitivní. První verze Laravelu spatřila světlo světa v roce 2011, a od té doby si získal velkou popularitu vývojářské komunity.

 

 

Proč si vybrat Laravel programátora ?

🚀 Raketový vývoj.

S Laravelem nemusíte čekat dlouhé měsíce na hotový produkt. Můžete začít s jednoduchou a funkční verzí a postupně projekt rozšiřovat o další funkce.

🔮 Rychlost a efektivita.

Laravel je tím, co potřebujete pro své webové stránky, které se načítají rychle a efektivně. Tím můžete poskytovat návštěvníkům svých stránek hladký a bezproblémový zážitek, což zvyšuje jejich spokojenost.

💼 Široká škála využití.

Laravel je vhodný pro různé druhy projektů, od jednoduchých webů, blogů až po komplexní webové aplikace. Pokud se na začátku rozhodnete pro jednoduchý e-shop s pár produkty, tak lze bezproblému rozšiřovat e-shop podle Vašich představ.

🛠️ Modulární architektura.

Laravel používá modulární architekturu, což znamená, že můžete jednoduše rozšiřovat funkčnost vaší aplikace přidáním různých balíčků a rozšíření. To usnadňuje přizpůsobení Vašeho projektu podle konkrétních požadavků.

🧩 Aktivní komunita a rozsáhlá dokumentace.

Laravel má velkou komunitu vývojářů a podrobnou dokumentaci, což znamená, že vždy najdete odpovědi na své otázky a řešení problémů online. Navíc, je podporován mnoha rozšiřujícími balíčky a knihovnami, což umožňuje více možností při vývoji aplikací.

 

TOP největší společnosti, které využívají Laravel

Známé společnosti 

Některé společnosti nemusí využívat přímo Laravel pro své hlavní webové platformy, ale také pro menší projekty, interní nástroje a další aplikace.

👉 About You
👉 Disney
👉 Twitch
👉 Warner Bros
👉 New York Times
👉 WWE
👉 St. Jude Children's Research Hospital
👉 Bankrate

Invoice Ninja

Invoice Ninja je open-source fakturační program. Je určen pro firmy a freelancerky. Umožňuje jim provádět mnoho úkolů. Můžete tedy vytvářet faktury, spravovat platby a sledovat výdaje. Model SaaS umožňuje uživatelům používat buď svou infrastrukturu nebo veřejný cloud. Laravel PHP framework na webu jim umožňuje získat více uživatelů. Také mohou přizpůsobit úrovně oprávnění pro každého uživatele.

Alison

Alison je největší světová e-learningová platforma založená na Laravelu, která nabízí bezplatné vzdělání pro každého. Na Alison je zapsáno více než 21 milionů studentů. Nabízí bezplatné kurzy v mnoha oborech, jako jsou obchod a marketing, akademické obory, podnikání, IT a osobní rozvoj. Jeho motto je "budování a sdílení". Díky Laravelu umožňuje snadné sdílení obsahu na různých médiích. Má také funkci škálovatelnosti, což usnadňuje provoz webu a pomáhá rostoucí komunitě.

MyRank

MyRank je online vzdělávací platforma využívající framework Laravel. Využívá flexibilitu Laravelu naplno a vytváří vynikající webové stránky, které kombinují uživatelskou přívětivost s vynikajícím designem. Framework Laravel také umožňuje uživatelům spravovat velké databáze.

Neighborhood Lender

Neighborhood Lender zjednodušuje proces žádosti o hypoteční úvěr. Uživatelé mohou efektivně vybírat z nabízených úvěrů a využít hypoteční kalkulačku. Společnost poskytuje svým uživatelům kvalitní služby a umožňuje jim využívat možnosti cache, takže nemusejí opakovaně zadávat své údaje. Program také zvládá zpracovávat vysokou návštěvnost webových stránek snadno.

BarChart

BarChart je jednou z nejlepších aplikací založených na Laravelu. Je určena pro finanční odborníky a majitele firem. Poskytuje jim nejnovější analýzu trhu a informace o burzách v USA, Velké Británii, Kanadě a Austrálii. BarChart využívá nadřazenost základny Laravel pro finanční služby.

Laracasts

Laracasts je další stránka postavená na Laravelu. Je určena pro vývojáře, kteří chtějí zlepšit své znalosti v oblasti webového vývoje. Poté je může najmout Laravel Development Company.

Platforma nabízí kurzy na mnoho témat, jako jsou Laravel, JavaScript, Git, PHP a Vue. Laracasts má více než 3 miliony uživatelů a mnoho vývojářů Laravelu tuto stránku schvaluje.

October CMS

October CMS je open-source systém pro správu obsahu (CMS) s jednoduchým designem. October CMS má funkci opakovaného využití kódu, kterou mu poskytuje framework Laravel. Programátoři tak mohou opakovaně využívat svůj kód a šetřit čas.

 

Závěr

Laravel je klíčem k úspěšnému webovému vývoji. Pokud jste podnikatel nebo majitel firmy a chcete mít kvalitnírychlé a bezpečné webové stránky, tak tohle může být dokonalou odpovědí. Jeho historie, elegantní syntaxe a mnoho výhod ho činí skvělou volbou pro Váš projekt. Pokud hledáte programátora s odborností v Laravelu, neváhejte mě kontaktovat. Jsem připraven Vám pomoci při vytváření moderních a úspěšných webových stránek a aplikací. 

 

Pokud máte jakékoliv dotazy nebo připomínky, neváhejte mi napsat!

Pojďme se sejít !

📱 +420 730 681 670

✉ info@ludwigtomas.cz

🖥️ Web - Kontakty

Další informace

před 10 měsíci přidáno

189 počet návštěv

1805 počet slov

10 minut čtení

Další nabízené blogy

Laravel - Automatizace procesů s CRONem a CRONTABem

před 8 měsíci

155

937

Laravel - Automatizace procesů s CRONem a CRONTABem

Laravel Pulse | V produkci Pomocí Supervisora

před 4 měsíci

174

617

Laravel Pulse | V produkci Pomocí Supervisora

SEO: základní optimalizace webu

před 3 měsíci

169

2345

SEO: základní optimalizace webu

Laravel Horizon | V produkci Pomocí Supervisora

před 4 měsíci

172

614

Laravel Horizon | V produkci Pomocí Supervisora